top of page
Search
  • Writer's pictureDrazen Dvorski

Apiterapija medom u svrhu jačanja imuniteta u borbi protiv virusnih infekcija

Iako je sezona gripe pri kraju još uvijek su aktualna virusna oboljenja i to novih sojeva korona virusa koji se ponaša u nekim slučajevima vrlo opasno za respiratorni sustav.

Sve je više ljudi oslabljenog imuniteta a virusi brzo mutiraju i napadaju tamo gdje smo najslabiji.

Znanstveno je dokazano da je antivirusna aktivnost meda vrlo značajna i učinkovita zbog fitokemikalija, posebnim fenolnim kiselinama i flavonoidima.

U časopisu Archives od Medical Research objavljena je zanimljiva studija o antivirusnom djelovanju meda protiv gripe. Znanstvenici su dokazali na testiranim uzorcima stanica zaraženih virusom gripe dodavajući med koji je brzo počeo pokazivati smanjenu virusnu aktivnost.

Time se dokazalo da med ima antivirusni zaštitnički mehanizam ili učinak. Znanstvenici su tom prilikom zaključili i istaknuli da se u medu antivirusna aktivnost meda događa zbog fitokemikalija, fenolnih kiselina i flavonoida. Istraživanja su već potvrdila antimikrobna svojstva rutina i krisina, koji su dokazani u medu od heljde i bagrema.

Konzumacijom toga meda smanjujete rizik od oboljevanja virusnih infekcija gripe pa tako i novih Corona virusa. Budimo odgovorni i dižimo zajedno apiterapijom svoj imuni sistem u borbi protiv svih virusnih oboljenja!

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Apiterapija

Apiterapija je znanost o tome kako pomoću pčelinjih proizvoda čuvamo i jačamo zdravlje. Riječ apiterapija znači " liječenje pčelinjim proizvodima"( lat. apis- pčela, therapia- terapija, liječenje). Pč

Inhalacije u Api komori

U čemu je tajna liječenja inhalacijama? Tajna leži u snazi aerosola koji se nalazi u snazi meda,snazi matične mliječi,snazi voska,snazi propolisa te snazi peluda objedinjeni u jednu posebnu zdravstven

bottom of page