top of page
Search
  • Writer's pictureDrazen Dvorski

Apiterapija

Apiterapija je znanost o tome kako pomoću pčelinjih proizvoda čuvamo i jačamo zdravlje. Riječ apiterapija znači " liječenje pčelinjim proizvodima"( lat. apis- pčela, therapia- terapija, liječenje). Pčelinji proizvodi dodaci su prehrani, oni su hrana i prirodni lijekovi. Apiterapija pomaže i olakšava djelovanje farmaceutskih lijekova jačajući imunitet tijela. Za uspješnu primjenu apiterapije važno je širenje znanja o blagotvornim učincima pčelinjih proizvoda:(matična mliječ, vosak, pčelinji otrov, med cvjetni prah, propolis te aerosolni tretmani gore svih navedenih sastojaka koji se koriste za inhalaciju putem maski za inhalaciju direktno iz pčelinjih košnica.


Kad su pitali stogodišnjeg mudraca Demokrita kako je moguće biti toliko star, a zdrav, kratko je odgovorio: " upotrebljavaj ulje izvana, a med iznutra."

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Inhalacije u Api komori

U čemu je tajna liječenja inhalacijama? Tajna leži u snazi aerosola koji se nalazi u snazi meda,snazi matične mliječi,snazi voska,snazi propolisa te snazi peluda objedinjeni u jednu posebnu zdravstven

bottom of page